Centre d'Educació Infantil i Primària. Ctra. Sta. Agnès s/n Sant Antoni de Portmany (07820) Tel/fax: 971344818 ceipguillemdemontgri@gmail.com
Per contactar directament amb les tutores:
oscartijeras@ceipguillemdemontgri.com

dijous, 30 d’abril del 2020

DIJOUS 30/04/2020 NATURALS

Bon dia a tots i a totes!!

Avui a Naturals haurem de llegir la pàgina 62 del llibre i vull que reflexioneu una cosa a continuació. Clicau AQUI per accedir al document on us explic més detalladament. 


WHAT ARE YOU WEARING?

Hi, kids!

Des que anàvem a infantil que venim estudiant la roba, així que aquest repàs ens anirà genial!

Primer de tot cançons per repassar vocabulari.







A continuació podeu veure unes quantes flashcards amb el nom i dibuix del vocabulari que surt a les cançons
 
 
 
 








I ara tres exercicis per repassar. 


 Exercici 1Per explicar el que vestim en aquest moment deim:
 "I'm wearing ...

Example: I'm wearing an orange t-shirt, black shorts, and blue trainers. 

I'm wearing... 

Per a fer aquest exercici vull que us graveu amb dos maneres de vestir diferents. Haureu de dir en veu alta el que portau posat.
Els videos mel's enviau a gmambientalitzacio@gmail.com

Exemple: primer em poso un vestit verd i unes sabates grogues. Després em poso uns pantalons curts blaus, una camiseta vermella i unes sabatilles esportives blanques. (M'ho haureu d'explicar en anglès, eh! 😜)

Recordau! Súper important! El color sempre va davant

a blue t-shirt, an orange cap, a red jacket, etc.



Pels exercicis 2 i 3 seguiu les següents instruccions:
Recordau per saber si està ben fet l'exercici heu de clicar a "Comprobar mis respuestas". Si us heu equivocat, el repetiu, fins que no en falleu cap.
Com els exercicis es corregeixen tot sols, no cal que m'ho envieu.







Exercici 2: en aquest exercici heu de completar seguint la pista del color que us donen

Clothes (Matching)
She's wearing...

Exercici 3: en aquest podreu escoltar la roba que porten els personatges, però haureu d'endevinar, amb els audios, qui és cadascú (sí, veureu que es sent molt ràpid, però ho podeu escoltar tantes vegades com vulgueu)

Clothes listen and number

dimecres, 29 d’abril del 2020

DIMECRES 29/04/2020: MATES Y PLÁSTICA

¡¡Buenos días!! 

MATEMÁTICAS: Hoy vamos a seguir con el cuadernillo de repaso y para toda la semana debéis hacer las actividades: 9, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 20 y 22. De esta forma, la semana que viene podremos empezar la Unidad 2. 

Pinchad en la imagen para acceder al cuadernillo:

A continuación os dejo las soluciones de los ejercicios de la semana pasada: 



PLÁSTICA: Como sabéis, este domingo es el día de la Madre y por eso quiero proponeros algunas manualidades muy sencillas, que seguramente les encantará a vuestras madres. 

Mosaico:


Materiales necesarios: folio/cartulina y témperas/rotuladores/ceras. Primero debéis dibujar un cuadrado con regla y dentro de este cuadrado, dibujar el corazón (o si queréis puede ser otra forma, como una flor, una sonrisa, un arcoiris...). Una vez dibujadas las formas... ¿Os acordáis de la técnica del puntillismo? ¡Eso es!, si tenéis témperas podéis hacerlo con bastoncillos de las orejas como hicimos los árboles en clase. 


Ramo de tulipanes: 


Materiales necesarios: cartones de huevos, cartulina/folio/cartón, botones (opcional),  cinta de tela (que también puede ser un trocito de folio largo) y témperas. 
Primero debéis recortar con cuidado la parte de las hueveras para que os queden la forma de los tulipanes, elegir uno o varios colores, pintarlo y dejar que se seque. Después, antes de pegarlo, sobre la cartulina o el folio que lo hagáis, debéis colocarlos para ver cómo los queréis poner. Una vez tengáis claro cómo queréis colocar vuestras flores, con silicona o pegamento fuerte (ayuda de vuestros padres/madres) vais pegando las flores. 
Cuando ya tenéis las flores, es hora de colocar el tallo del ramo, podéis pintar una tira larga y fina de color verde y usarlo como tallo... 


Abanicos/ramos de flores:


Materiales necesarios:  Folios de colores (folio en blanco decorado o pintado), rotuladores/colores y tijeras.

¿Cómo hacer abanicos? Para quien no lo recuerde dejo este vídeo donde lo explica: pinchad AQUÍ.

Una vez tengáis hecho el abanico, veis en la imagen que le han pegado flores en la parte superior. Estas flores las han dibujado en un folio y las han recortado. Una idea muy sencilla y que queda muy bonito. 


Tarjeta "Mandando amor": 


Materiales necesarios: cartulina, folios de colores, tijeras y pegamento. Como véis, en la parte inferior de esta tarjeta, han pegado un sobre abierto del que salen corazones de colores. Si tenéis folios de colores, debéis dibujar y recortar tantos corazones como colores queráis. Una vez recortados, los colocáis para que queden uno sobre otro en dirección hacia arriba de la tarjeta. Lo que han hecho es pegar solo la parte de abajo del corazón para que de la sensación de que están volando/flotando. 

¡¡Espero que os gusten estas ideas!!






dimarts, 28 d’abril del 2020

DIMARTS 28/04/2020 CIÈNCIES SOCIALS


CIÈNCIES SOCIALS:  

Avui farem la segona sessió de la investigació de l'aigua. Si accediu al document, podreu llegir detalladament com heu de fer aquesta segona part: Clicau AQUI


Molt d'ànim!!

Una abraçada molt forta,
Alba. 
 

DIMARTS 28/04/2020 EDUCACIÓ FÍSICA








Clica AQUÍ per anar a la presentació interactiva en cas que no us funcioni la presentació que trobau a continuació.


































dilluns, 27 d’abril del 2020

NOTÍCIES del primer dia de SORTIDA

Bon dia!!!

Na Leticia, sa vostra profe de castellà, ha fet una entrada al bloc de l'equip de suport on us explica les primeres notícies de les sortides que vàreu poder fer ahir els infants. 

També us explica com fer la notícia detalladament. Per accedir, clicau la imatge: 






Titulares de prensa del CEIP Guillem de Montgrí

¡Hola!

Lo primero: tengo nuevo correo del cole. A partir de ahora, para no saturar la bandeja de entrada del correo electrónico de Alba, toda comunicación conmigo por castellano será a través del correo: leticiapaez@ceipguillemdemontgri.com

Lo segundo y aún más importante: la tarea.

El viernes os hablé de un proyecto que he iniciado a través del blog de l'equip de suport: compartir vuestras experiencias durante el primer paseo después de tantos días de cuarentena. Además, así también trabajamos la noticia.
Esta es la entrada que puse el jueves: https://gmsuport.blogspot.com/2020/04/titulars-de-premsa-al-ceip-guillem-de.html

En esa entrada os pedía que hicierais fotos y cogierais nota de las calles por donde pasabais, lo que habíais hecho, las personas con las que os cruzabais (siempre manteniendo la distancia de sefuridad)... Además, también tenéis información de los elementos de una noticia.

Pues, aprovechando este proyecto de centro, os dije el viernes que una tarea de castellano de esta semana sería que escribierais esa noticia: vuestro primer paseo del confinamiento y que os daría más información de cómo debías hacerlo.

Aquí está la nueva información: 

Vosotros de tercero podéis hacerlo de estas dos maneras, utilizad la que os resulte más sencilla.
  • Utilizando esta plantilla que he preparado en DRIVE (si hacéis click, accedéis al documento).
                        1. Descargar. En la imagen, se indica cómo hacerlo.


               2. Editar: hacer vuestra propia noticia. 

              3. Enviar un correo electrónico y poner el documento como archivo adjunto a                                     leticiapaez@ceipguillemdemontgri.com 


  • También tenéis esta opción: utilizar como modelo esta plantilla que os muestro a continuación y hacer la noticia en un papel. Me enviáis foto al correo:  leticiapaez@ceipguillemdemontgri.com


Noticias by leticia_paez75 on Scribd


Cuando tenga vuestras aportaciones y del resto del cole, haré un vídeo o presentación y la compartiré en los blogs para podáis ver vuestras noticias y las de los compañeros/as.  

¡Ánimo que tengo muchas ganas de ver vuestros paseos! Y cualquier duda: leticiapaez@ceipguillemdemontgri.com

DILLUNS 27/04/2020: VALORS/RELIGIÓ I CATALÀ

CATALÀ: 

Bon dia!! Seguim fent teatre... recordau la primera escena que varem llegir la setmana passada? Avui us deix la segona escena d'aquesta divertida obra de teatre, he de clicar la imatge per accedir: 

Què estirà fent el nostre científic...???


Haureu de llegir la 2ª escena, veureu que hi ha un nou personatge... 

Avui també, us deixaré una llista amb els correus electrònics dels vostrus companys i de les vostres companyes per si voleu escriure algun e-mail i contar-vos com esteu! 
Clicau la imatge per accedir: 


VALORS: 
L'activitat d'avui és la següent: 
Dibuixa't a tú mateix/a a n'aquest banc pensant amb les teues coses. En què penses? Dibuixa i escriu aquests pensaments...




RELIGIÓ:

Clicau la imatge per accedir a l'activitat de religió:











divendres, 24 d’abril del 2020

Castellano + Música


¡Hola de nuevo!
Espero que, a pesar de las circunstancias, hayáis podido disfrutar de las vacaciones. ¡Volvemos a la carga con más energía!
Después de haber leído vuestras descripciones y ver vuestras fotos, he hecho un póster tipo collage con vuestras aportaciones. ¡Espero que os guste!
Esta semana tenéis dos tareas. La primera es muy sencilla, para ir entrando en calor. Fijaos en las aportaciones de vuestros compañeros/as y haced algún comentario en esta entrada. No olvidéis poner vuestro nombre en el comentario. ¡A ver cuántos comentarios os hacéis entre vosotros!



No os olvidéis de la segunda tarea: hay una noticia importante, el lunes los niños y niñas ya pueden salir a dar un paseo. Y estaría bien compartirlo con el resto del cole, ya que será un gran acontecimiento y haréis de periodistas. He hecho una publicación en el blog de l'equip de suport porque se tratará de una actividad de centro. Aquí tenéis el enlace con todos los detalles: http://gmsuport.blogspot.com/2020/04/titulars-de-premsa-al-ceip-guillem-de.html
El martes os pondré más información.

¡A por todas!


MÚSICA: 

Bon dia a tots i a totes!!

Avui us propossaré una activitat per fabricar instruments musicals amb material reciclat. A continuació us deix un parell de vídeos on podreu vore molts d'exemples.






Esper que us agradin, enviau-me una foto al correu per vore quins instruments tan chulos us han quedat!

gmprimaria3@gmail.com 

Una abraçada molt forta,
Alba. 







dijous, 23 d’abril del 2020

DIJOUS 23/04/2020

NATURALS:

Bon dia!!
Avui a naturals veurem les relacions alimentaries dels éssers vius. Si mirau el llibre de text de Naturals a les pàgines 60 i 61, us explica què és un ecosistema i quines relacions hi ha. 
Aquí us deix una presentació:

Després de llegir les pàgines del llibre i veure la presentació...vull que penseu en dues cadenes alimentàries i me les envieu per e-mail (gmprimaria3@gmail.com). 

Exemple: 
Relació alimentària: 
herba-cargol-ocell-àguila
(el cargol menja herba, l'ocell menja un cargol i l'àguila atrapa l'ocell). 






















ANGLÈS: 

Hi, kids? How are you doing??


I hope you are all ok!


Esta semana aprovecharemos para respasar uno de los verbos más importantes en inglés: el verbo TO BE. 
¿Y qué significa TO BE? Es el verbo SER O ESTAR. 


Os pongo un video explicativo. Hubiera querido hacerlo yo, pero estoy resfriadilla.








También podemos escuchar varias canciones 


A continuación podréis hacer unos ejercicios que he preparado online. 
-No hay que imprimirlos. 
-No hay que enviarme nada por correo. Si lo completáis le dais a SUBMIT (o Enviar) y ya me saldrán vuestros ejercicios en mi ordenador. 
- Hay que contestar cada pregunta, porque si no, no nos deja enviar el formulario.
- La primera pregunta es la de Nombre y apellidos, ¡la más importante! Tenéis que clicar encima para que os salga el cursor del ordenador.

Si al final del formulario, subis el cursor hacia arriba podreis ver en qué habéis fallado y los puntos que tenéis.  Os saldrá esto: 



dimecres, 22 d’abril del 2020

DIMECRES 22/04/2020

¡¡Buenos días!!

Hoy nos toca matemáticas y plástica

MATES: Vamos a crear una tabla para ir anotando el tiempo que hace estos días que quedan de abril y durante el mes de mayo. Os comparto un documento para que veáis el ejemplo. 
Podéis imprimirlo y usar el mismo, o bien, hacerlo en una cartulina, folio... donde queráis. 
Cada día tendremos que marcar qué tiempo hace y en el mismo recuadro, poner la temperatura (podéis mirarlo en el móvil de papá, mamá, abuelo o abuela...). 

Para acceder a este documento pinchad en la imagen: 

Además, voy a compartiros un cuaderno de repaso donde salen muchos ejercicios que hemos ido haciendo estos años. Vamos a empezar por la Unidad 1: Los números de tres cifras. Haremos los ejercicios: 1, 2, 3, 4, 5, 6 y 7. 

No hace falta que mandéis las fotos con estos ejercicios hechos, durante esta semana, pondré los ejercicios hechos y podréis comprobar si lo habéis hecho bien. Si tenéis alguna duda, podéis escribirme sin problema. 

Pinchad en la foto para acceder al cuadernillo: 






ED. PLÁSTICA: sé que en casa tenéis muchos rollos de papel higiénico... y hoy os propongo una actividad muy chula para hacer con ellos. Ya que en catalán hemos empezado el teatro, ¿qué os parece si creamos nuestras propias marionetas? Os dejo un vídeo para que veáis cómo se pueden hacer reciclando estos rollos de papel:


También os dejo un enlace donde os enseñan paso a paso cómo hacer un dragón con plastilina o arcilla. Espero que os guste!! Pinchad en el dragón: 











dimarts, 21 d’abril del 2020

DIMARTS 21/04/2020

Bon dia a tots i totes,

Educació Física: Com que aquesta setmana es celebra Sant Jordi, us he preparat la següent tasca, esper que pugau gaudir molt! Ja sabeu que si voleu enviar fotos ho podeu fer a l'instagram  @sergio.efisica o al correu gmeducaciofisica@gmail.com


Per a descarregar el document pitjau AQUÍ



Ciències Socials:

Bon dia al·lots i al·lotes! Avui ens convertirem en investigadors científics... què us pareix?? He preparat un document on haureu d'anar fent les vostres aportacions d'un tema en concret: L'AIGUA.  

Primer de tot, haureu de contestar algunes preguntes (no totes de colp!) sense buscar informació... Jo aniré ampliat el document, posant vídeos, aplicacions, articles... i així anirem enriquint tot el que sabem de l'aigua. 

Heu de llegir bé les intruccions del document, veureu que us explic com fer ses vostres aportacions a cada pregunta. 

No és necessari que ho faceu tot avui, teniu TOTA LA SETMANA per anar contestant i fer aportacions. 

Per accedir, clicau la gota d'aigua: 


Molt d'ànim!!! 















dilluns, 20 d’abril del 2020

DILLUNS 20/04/2020

CATALÀ: 
Avui farem una breu introducció al TEATRE...
Sabeu què és el teatre?? Segur que sí... que en teniu moltes idees. 
Per ampliar més sa vostra informació mirau aquest vídeo: 

 

Sabeu què fa falta per fer una obra de teatre? Hem de tenir una història, uns personatges, un guió, un escenari i una escenografia. 

Recordau que el curs pasat varem anar a vore "El petit príncep"?. Aquest teatre es va representar 300 vegades... mirau aquest vídeo:




El teatre pot tenir diferentes representacions, pot ser gestual (fent mímica), musical (on els personatges canten cançons contant la història), de titelles, etc.  

Per començar, mirau, us deix un enllaç on podreu llegir la primera escena d'una obra de teatre que m'ha agradat molt: PEGAMIL. Tracta d'un laboratori on diferents personatges intervenen fent experiments explosius molt divertits. 

Voreu que he posat algun comentari al costat del document explicant algunes coses. El que heu de fer és llegir aquesta primera escena, i una vegada llegit, podeu practicar-ho a casa amb els vostres pares. Més endavant repartirem papers per fer-ho entre tots... D'acord?? 

Clicau la imatge per accedir al document:



VALORS: 


1era Activitat i sessió: 

1r En una fulla en blanc, l’alumne ha de dibuixar un “mapa o dibuix figurat” que representi aquestes 4 àrees de la seva vida: l’escola, la família, les activitats que fa i els amics en una mateixa cara de la fulla. L’alumne ha de fer servir tota la cara de la fulla en blanc per dibuixar aquestes àrees o zones que representin la seva vida diària. Cada àrea ha de tenir el tamany o la grandària corresponent a la importància que el nen o nena li dona a cada un/a. 
2n L’alumne ha de pensar en cada àrea, on pot trobar l’emoció o el dragó de la por i totes les seves variants (inseguretat, nerviosisme, preocupació, incertesa, ansietat, bloqueig, dubte, desconfiança, estrès, angoixa, vergonya, inquietud, pànic...) En el paper dibuixarà a cada àrea, el drac o dragons corresponents, com ell vulgui (grans, petits, lletjos, amb ales, aquàtics, amb foc, amb escates, etc..). 

Dibujo de Zentangle de Dragón para colorear | Dibujos para ...
2n Sessió Valors del 27 d’abril a l’1 de maig: “Explica els teus dragons” 
2ona Activitat i sessió: 
3r Ara, l’alumne ha de tornar a mirar els dibuixos fets anteriorment, i ha de posar nom als dragons, fent explicacions d’aquest tipus; per exemple: 
-A l’escola, trobo el dragó del nerviosisme i la inseguretat quan he de parlar en públic a la classe. 
-El meu dragó de la vergonya surt quan he de cantar o ballar davant la gent. 
-El meu drac del pànic està quan vaig a la piscina i m’he de tirar a l’aigua des del trampolí més alt. 
-A casa, apareix el drac de la inquietud quan no em diuen què està passant realment, quan he fet una cosa malament i tinc mala consciència, etc...

4t Reflexiona i contesta per escrit a les següents preguntes, després d’haver dibuixat els teus dragons en la sessió anterior: 

  1. Com són els teus dragons: grans o petits? Voladors, aquàtics, terrestres...Per què són així?
  2. Com es diuen els teus dragons i quan solen sortir?
  3. Mirant el mapa que has dibuixat, en quina àrea o zona tens més dragons (a casa, a l’escola, amb els amics..)? Tens dragons a totes les zones?
  4. Ten recordes d’alguna ocasió en la que alguna cosa que et donava por, inseguretat o nerviosisme abans, acabés sent o sigui ara una cosa que t’agradi fer o agradable?
  5. Quines estratègies utilitzes per intentar afrontar o que desapareguin aquestes pors?
Quan tingueu fetes aquestes dues sessions, me les heu d’enviar al meu correu, preferiblement les dues juntes adjuntades en el mateix email: natalia.riera86@gmail.com,
Recordeu que ho podeu anar fent a poc a poc, sense presses. 
Una abraçada enorme, Natalia.

RELIGIÓ:

Per accedir a l'activitat de religió clicau la imatge:





















diumenge, 19 d’abril del 2020

HORARI DE FEINES + CORREUS MESTRES/AS

Bones tardes a tots i a totes!!

A continuació deixaré l'horari que seguirem aquest 3r trimestre per fer les feinetes:


Molt d'ànim! 


També us adjunt el llistat de correus de tots els mestres de 3r. 


Betty Inglés: gmambientalitzacio@gmail.com 
Sergio: Gmeducaciofisica@gmail.com 
Alba S (Taller llengües): serrariera.alba@gmail.com 
Natalia (PT i Valors): natalia.riera86@gmail.com 
Leti (castellano) i Alba (tutora): gmprimaria3@gmail.com
Mª José religiónmariajosejuansantamaria@gmail.com 

dimecres, 8 d’abril del 2020

ISMAEL, LEIRE G. Y SELENA

N'Ismael ens conta una endenvinalla... qui l'encertarà?? 


Leire G. i el seu germà Marcos han fet una manualitat molt polida... mirau, ens explica com fer-la! 😺


Na Selena està moolt entretinguda... mirau què està fent: